OrøDagen

Foreningernes ø

kultur
frivillige
turisme
Forfatter

styregruppen for OrøDagen

Udgivet

29. april 2024

OrøDagen afholdes altid den første søndag i juni. Det er en tradition, der går tilbage til 2008.

OrøDagens formål er at være en hyggesøndag, hvor øboerne viser Orø og deres eget virke frem for turister, besøgende, hinanden og potentielt nye øboere. OrøDagen udvikler sig hele tiden, og tilslutningen og interessen er stor. I de senere år har der været omkring 56 spændende aktiviteter fordelt over hele øen.

Det er gratis at deltage i OrøDagen med en aktivitet. Det kræver blot, at man tilmelder sig til styregruppen, når der annonceres efter aktiviteter (og tilmeldingen er bindende!), og at man på dagen skilter med et matrikelkort med OrøDagens logo og nummeret på aktiviteten. Så kan turister og andre besøgende med OrøDagens folder i hånden finde rundt blandt alle de aktiviteter og seværdigheder, øen har at byde på.

På OrøDagen er flagene hejst, og folk cykler glade rundt. Foto: Sune Abelgren Olsen.

En aktivitet kan fx være en smuk have, en vejbod, lækre lokalproducerede produkter, en forening, forretning, institution, et værksted eller et pop up-arrangement. Alt det, man er stolt af og gerne vil vise frem.

OrøDagen er et non-profit event. OrØkontoret søger midler til bl.a. trykning af foldere, bannere, reklameskilte på og udenfor øen samt til annoncer for dagen i tre aviser.

Orødagen har sin egen hjemmeside, Facebookside og app.

Vi opfordrer til, at alle aktiviteterne reklamerer for selve OrøDagen og ikke kun for aktiviteten selv på de sociale medier, så informationen om OrøDagen når så langt ud som muligt.

Styregruppen bag OrøDagen er en selvstændig gruppe under OrØkontoret.

På OrøDagen er der følgende muligheder for gratis færgeoverfart:

Østre Færge er gratis for alle (dog ikke for biler på gule plader).

Færgefarten Orø-Holbæk er gratis for gående og cyklister.

Afstandene på Orø er ikke så store, så vi opfordrer til, at man går eller cykler rundt til aktiviteterne.

Vi glæder os til endnu en hamrende hyggelig dag, når OrøDagen afholdes søndag d. 2. juni 2024. En dag fyldt med aktiviteter, hvor Orø kan fremvise alle sine seværdigheder, naturen, foreningslivet, erhvervene og alt det andet spændende, øen har at byde på.

Brandslangerne prøves sammen med Lasse. Foto: Sune Abelgren Olsen.